top of page
פייסבוק
וואטסאפ
טוויטר
אינסטגרם
סנאפצ'אט

מה זה פייסבוק בכלל? 

פייסבוק (המכונה בפי הילדים והנוער בקיצור גם "פייס") היא רשת חברתית הפועלת דרך אתר אינטרנט שהוקם ומתופעל על ידי חברת פייסבוק האמריקאית. האתר משמש היום כרשת החברתית המקוונת (online) הגדולה ביותר בעולם. הרשת זמינה ביותר מ- 70 שפות ויש בה למעלה ממילארד דפי משתמש פעילים. השימוש ברשת פייסבוק הוא בחינם וכל אחד יכול לפתוח מספר רב של משתמשים למטרות שונות (פרטיות, חברתיות, עסקיות, וכו'). הרשת החברתית הגדולה בעולם הוקמה בשנת 2004 כרשת חברתית לסטודנטים ובשנת 2006 נפתחה לכלל הציבור. 

פייסבוק 

IN או לא IN?

ילדים היום אוהבים להגיד שפייסבוק כבר לא רלוונטית עבורם. אנחנו ב"הורשת" חושבים שזה בגלל שההורים והמבוגרים נוכחים שם יותר ויותר ולא באמת כי הילדים והנוער הפסיקו עם הפייס, הם פשוט מוצאים דרכים לעקוף אותנו שם...  

מה טוב בזה? 

במקור פייסבוק נועדה לחבר אנשים ולאפשר לנו לתקשר אחד עם השני מכל מקום בעולם ובכל מני אמצעים. כששומרים על כללי בטיחות ופרטיות טובים בפייסבוק ונמנעים מפעילות שיכולה להיות חושפנית או פוגענית כלפינו או כלפי אחרים – אז פייסבוק היא רשת נהדרת לשמירה על קשר עם חברים ובני משפחה.  

כמה משתמשים בזה? 

לפי חברת דירוג האתרים "אלקסה" פייסבוק היא האתר השני הנצפה ביותר באינטנרט ברחבי העולם.

רשת הפייסבוק מאפשרת למשתמשים בה ליהנות מקשר וירטואלי חברתי בין אנשים. המשתמשים בפייסבוק יוצרים לעצמם פרופיל אישי בו הם יכולים להזין חומרים כתובים ופרטים מזהים על עצמם, לפרסם תמונות ותחומי עיסוק ועניין אישיים. 

תגובה (comment):

כשאדם מפרסם סטטוס או תמונה או קישור לכתבה אנשים שונים יכולים להגיב לו ב"תגובה" .

התגובה תופיע מתחת לפרסום עצמו וכל המשתמשים המורשים בהגדרות של המפרסם לראות את התכנים של הפרופיל שלו יוכלו גם לראות את התגובות של אחרים אליו. 

לייק/אהבתי (like):

כשמישהו רוצה להביע תמיכה או להעביר מסר של "אהבתי את מה שכתבת/התמונה שפרסמת", וכו' הוא לוחץ על האייקון של אהבתי/לייק שנראה ככה:  

סטטוס:

סטטוס בפייסבוק מורכב ממשפט או כמה משפטים שאנחנו מפרסמים על עצמנו בפרופיל שלנו. סטטוס יכול להיות פתוח לכולם ואז כל מי שיש לו פייסבוק יכול לראות מה כתבתי או שאני מגדיר שרק החברים שלי יכולים לראות מה כתבתי. בסטטוס אפשר לפרסם גם תמונות וסרטונים.  

3
מושגים שחייבים להכיר 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר?

באותה המידה שהמשתמשים בפייסבוק יכולים ליהנות מחיבור וקשר עם חברים ובני משפחה, כך גם הם יכולים לפגוע ולהיפגע משימוש לא נכון ברשת החברתית. ילדים, בני נוער וגם מבוגרים לא תמיד מודעים לחשיבות השימוש בהגדרות אבטחה ופרטיות בפייסבוק.  בנוסף לזה ילדים, בני נוער ומבוגרים נוטים לפעמים לכתוב ולהגיב באופן פוגעני ומזיק לאחרים מבלי להבין את משמעות הפרסום ברשת החברתית. רצוי ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ על התנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (לחץ כאן להזמנת שיחת יעוץ ראשונית במרכז "הורשת"). 

מה זה ווטסאפ בכלל? 

ווטסאפ היא אפליקציה סלולרית שקמה במטרה לאפשר העברה של מסרים מיידיים, תמונות, קטעי קול וסרטוני וידאו. החברה הוקמה בשנת 2009 והיום האפליקציה זמינה לשימוש על ידי כל רשתות המכשירים הסלולריים והשימוש בה אפשרי גם דרך מחשבים ביתיים, טאבלטים ואייפדים. בשנת 2014 חברת פייסבוק קנתה את האפליקציה תמורת 19 מיליארד דולר.

ווטסאפ

IN או לא IN?

הכי IN שיש. סביר ששם מבלים ילדיכם חלק נכבד מזמנם במהלך שעות היום והלילה ושם מתרחשת היום רוב ההתנהלות הקבוצתית של ילדים ובני נוער. גם מבוגרים נדבקו בתופעה וכולנו מחוברים רוב שעות היום לעשרות הקבוצות שלנו בווטסאפ. 

מה טוב בזה? 

במקור ווטסאפ נועדה לאפשר לנו לתקשר באופן מיידי עם אנשים על פי בחירתנו מכל מקום בעולם. המסרים המיידיים המועברים בצ'אטים מאפשרים לנו שיתוף, התייעצות וקבלת מענה לבעיות ושאלות באופן מיידי כמעט בכל שעה משעות היממה. כששומרים על התנהלות מווסתת ונעימה בצ'אטים וואטסאפ נהדרת ומאפשרת לנו תקשורת פתוחה ובטוחה עם בני משפחה, חברים ואנשי מקצוע.

כמה משתמשים בזה?

נכון לינואר 2016 יש כ- 990 מליון משתמשים פעילים באפליקציה, מה שהופך את הווטסאפ לאפליקצית המסרים הפופולרית ביותר בעולם.  מה עושים בווטסאפ? ווטסאפ היא אמנם אפליקצית מסרים אך היא משמשת אותנו כרשת חברתית לכל דבר. בווטסאפ אפשר להתכתב עם אנשים באופן פרטי או בקבוצות. כשכותבים מסרים בקבוצה כל חברי הקבוצה יכולים לצפות במסר ולהגיב אליו. יש גם אפשרות להשתמש בסטטוס ובתמונה אישית. בכל קבוצת ווטסאפ המכונה צ'אט יכולים להיות עד 256 חברים.

וי כפול כחול:

האפשרות לצפות בצ'אט אם האדם ששלחת לו את ההודעה קיבל וקרא את ההודעה שלך. אם מופיע הסימן של הוי הכפול לצד ההודעה ששלחת זה אומר שאכן נקראה והגיעה ליעדה.

חותם זמן:

מאפשר לבדוק מתי היתה הפעם האחרונה שמשתמש אחר היה מחובר לווטסאפ. כמובן שכך גם כולם יכולים לראות מתי היתה הפעם האחרונה שאתם הייתם מחוברים לווטסאפ.

צ'אט:

כך מכונה שיחה בווטסאפ, בין אם שיחה קבוצתית או שיחה פרטית.  כל אדם יכול להיות מחובר לכמות בלתי מוגבלת של קבוצות ואנשים. לא רק אנשי קשר המזוהים אצלכם במכשיר יכולים להיות בצ'אט איתכם, אלא כל מי שחפץ בכך ומנסה לתקשר איתכם.

3
מושגים שחייבים להכיר 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר?

באותה המידה שהמשתמשים בווטסאפ יכולים ליהנות מהעברה מיידית של מסרים והשתתפות בקבוצות חברתיות בעלות תחומי עניין משותפים, כך גם ניתן להיפגע ולפגוע האחד בשני דרך התנהלות אימפולסיבית, שימוש לא מווסת במלים שפעמים רבות נתחרט עליהן אחר כך ושימוש במלים ותכנים פוגעניים. רצוי ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ על התנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (לחץ כאן להזמנת שיחת יעוץ ראשונית במרכז הורשת). 

מה זה טוויטר בכלל? 

טוויטר היא רשת חברתית המאפשרת שליחה וקריאה של מסרים קצרים (עד 140 תווים). הרשת הוקמה בשנת 2006 בתור רשת המאפשרת שליחת הודעות טקסט במחשב ומכאן זכתה גם לכינוי "ה-sms של האינטנרט". את ההודעות המכונות tweets (ציוצים) אפשר לקבל דרך המחשב, מכשיר הטלפון הנייד ודרך מגוון רחב של אפליקציות העושות שימוש נרחב בטוויטר ומאפשרות לקבל ולשלוח מסרים בדרכים שונות ללא צורך להיכנס או להשתמש באתר עצמו.

טוויטר

IN או לא IN?

בגדול ילדים ובני נוער אוהבים לצייץ ונהנים מהשימוש באפליקציה. יחד עם זאת השימוש בטוויטר בישראל אינו גבוה בכלל. מומחים רבים חקרו את הסיבות למיעוט המשתמשים בקרב הציבור הישראלי אולם המסקנות אינן אחידות.

מה טוב בזה? 

בטוויטר ניתן לעקוב לא רק אחר אנשים שהם חלק מחיינו, אלא גם אחרי מומחים, אנשי מקצוע, ידוענים ("סלבס") או כל אדם אחר שחשבונו אינו מוגדר כפרטי. הדבר מאפשר לכל אחד מאיתנו ליצור רשת של אנשים המעניינים אותנו ולנהל מעקב אחר הפרסומים האישיים/המקצועיים שלהם. כך גם אפשר לצבור קליינטורה מרשימה של עוקבים שיכולים להוות קהל פוטנציאלי למינוף עסקי או מקצועי. בנוסף טוויטר מאפשרת לנו לשלוח מסרים קצרים ועניינים למעגלים הקרובים אלינו.  

כמה משתמשים בזה?

בשנת 2015 עמד מספר המשתמשים בטוויטר על כ- 302 מליון חשבונות פעילים. לפי חברת דירוג האתרים "אלקסה" טוויטר היא האתר התשיעי הנצפה ביותר באינטנרט ברחבי העולם ומדי יום נשלחים בה כ- 500 מליון ציוצים.

 

feed:

העמוד הראשי של המשתמש בטוויטר שם מופיעים כל העדכונים של המשתמשים אחריהם הוא עוקב.

Reply/mention

(ציון/תגובה המסומנים ב-@):

זאת הדרך להתייחס למשתמשים אחרים בטוויטר. כותבים את הסימן @ ובצמוד אליו את האדם אותו אנו רוצים לתייג/להזכיר. כך יוכל אותו האדם לראות את המסר שהפניתם אליו, אלא אם כן הוא הגדיר את עצמו כמשתמש פרטי.

HASHTAG (סולמית #):

כשמתחילים לכתוב משהו אחרי הסימן # מתכוונים לנושא מסוים שנכתב במילה אחת אחרי הסולמית, גם אם הוא כולל מספר מלים. אם לוחצים על אותה המילה יופיעו כל הציוצים הקשורים לנושא שהוגדר בה.   

3
מושגים שחייבים להכיר 

מה עושים עם טוויטר? 

העקרון של טוויטר פשוט: שליחה וקבלה של מסרים קצרים ועניינים. דרך טוויטר ניתן לעקוב אחר אנשים המעניינים אתכם בין אם אלה מכרים או אנשי ציבור או סתם אנשים שאתם מתעניינים בהם. לכל פרופיל יש מספר אנשים העוקבים אחריו. בניגוד לרשתות חברתיות הבחירה של המשתמשים אחרי מי לעקוב היא חופשית ואין צורך באישור או חברות מוקדמת עם אדם אחריו הייתם רוצים לעקוב, אלא אם כן הוא הגדיר את הפרופיל שלו כ"פרטי". 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר? 

ילדים, בני נוער וגם מבוגרים לא תמיד מודעים לחשיבות השימוש בהגדרות אבטחה ופרטיות ברשת. בטוויטר החשיבות להגדרה של פרטיות כפולה ומכופלת מאחר וכל אדם בעולם יכול לעקוב אחריך ולפנות אליכם אלא אם כן אתם לא מגדיר את חשבונך כפרטי. חשוב ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ להתנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (ניתן לפנות למרכז "הורשת" להמשך קבלת ייעוץ). 

מה זה אינסטגרם בכלל? 

אינסטגרם (המכונה בפי הילדים והנוער גם "אינסטוש") היא אפליקציה לשיתוף תמונות וסרטוני וידאו קצרים )עד 15 שניות(. השימוש באינסטגרם הוא בחינם וכל אחד יכול לפתוח לעצמו חשבון או מספר חשבונות בהתאם לצרכיו. אינסטגרם הוקמה בשנת 2010 בקליפורניה. בשנת 2011 חברת פייסבוק קנתה את אינסטגרם תמורת מיליארד דולר.

אינסטגרם

IN או לא IN?

אינסטגרם היא אחת הרשתות האהובות על ילדים ובני נוער היום. בישראל היא זוכה לכינוי "אינסטוש" ובני נוער רבים מספרים שהם מתעדים את חייהם דרך תמונות וסרטונים של רגעים שונים בחייהם.

מה טוב בזה? 

אינסטגרם נועדה לאפשר לנו לצלם, לערוך ולשתף אחרים בתמונות וסרטונים מחיינו במטרה לחבר בינינו לבין הקרובים אלינו.  היא גם מאפשרת לנו להגיב לתמונות וסרטונים המשקפים רגעים בחייהם של אחרים. כששומרים על כללי בטיחות ופרטיות טובים באינסטגרם ונמנעים מפעילות שיכולה להיות חושפנית או פוגענית כלפינו או כלפי אחרים  אז אינסטגרם היא אפליקציה נהדרת לשיתוף של תמונות  על קשר עם חברים ובני משפחה.

כמה משתמשים בזה? 

בשנת 2014 דווח על למעלה מ-200 מליון משתמשים באינסטגרם בכל רחבי העולם. מה עושים עם אינסטגרם? אינסטגרם מאפשרת למשתמשים בה לצלם תמונות, לערוך אותן באמצעות יישומים שונים ולפרסם אותן ברשתות חברתיות שונות כמו פייסבוק, טוויטר, וכו'. המשתמשים יוצרים לעצמם פרופיל אישי בו הם עורכים ומפרסמים את התמונות והצילומים שלהם ויכולים לעקוב אחר משתמשים אחרים ולהגיב על פרסומים של אחרים. באפליקציה ישנה גם אפשרות לעבד את התמונות באמצעות מסננים גרפיים שונים המשדרגים את חזות התמונות והפוסטים ונותנים להם מראה ייחודי.

חדשות (news):

דף שמרכז את כל החדשות של המשתמש והעדכונים שהוא מקבל על מי אהב את התמונות והסרטונים שפרסם ומי עוקב אחריו. 

שיתוף (share):

דף זה מאפשר למשתמשים לפרסם את התמונות שלהם. ניתן לצלם תמונות חדשות דרך האפליקציה או להשתמש בספריית התמונות הקיימות בטלפון הנייד או במחשב שלנו. 

FEED:

דף הבית של המשתמש בו מוצגים התמונות והסרטונים של האנשים שהוא בוחר לעקוב אחריהם.

3
מושגים שחייבים להכיר 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר?

באותה המידה שהמשתמשים באינסטרגם יכולים ליהנות משיתוף בתמונות וסרטונים שיוצר חיבור וקשר עם חברים ובני משפחה, כך גם הם יכולים לפגוע ולהיפגע משימוש לא נכון באפליקציה. ילדים, בני נוער וגם מבוגרים לא תמיד מודעים לחשיבות השימוש בהגדרות אבטחה ופרטיות ברשת.  בנוסף לעיתים רבות נעשה שימוש בתגובות פוגעניות ומזיקות לאחרים מבלי להבין את משמעות הפרסום ברשת. רצוי ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ על התנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (לחץ כאן להזמנת שיחת יעוץ ראשונית במרכז "הורשת"). 

מה זה אינסטגרם בכלל? 

אינסטגרם (המכונה בפי הילדים והנוער גם "אינסטוש") היא אפליקציה לשיתוף תמונות וסרטוני וידאו קצרים )עד 15 שניות(. השימוש באינסטגרם הוא בחינם וכל אחד יכול לפתוח לעצמו חשבון או מספר חשבונות בהתאם לצרכיו. אינסטגרם הוקמה בשנת 2010 בקליפורניה. בשנת 2011 חברת פייסבוק קנתה את אינסטגרם תמורת מיליארד דולר.

אינסטגרם

IN או לא IN?

אינסטגרם היא אחת הרשתות האהובות על ילדים ובני נוער היום. בישראל היא זוכה לכינוי "אינסטוש" ובני נוער רבים מספרים שהם מתעדים את חייהם דרך תמונות וסרטונים של רגעים שונים בחייהם.

מה טוב בזה? 

אינסטגרם נועדה לאפשר לנו לצלם, לערוך ולשתף אחרים בתמונות וסרטונים מחיינו במטרה לחבר בינינו לבין הקרובים אלינו.  היא גם מאפשרת לנו להגיב לתמונות וסרטונים המשקפים רגעים בחייהם של אחרים. כששומרים על כללי בטיחות ופרטיות טובים באינסטגרם ונמנעים מפעילות שיכולה להיות חושפנית או פוגענית כלפינו או כלפי אחרים  אז אינסטגרם היא אפליקציה נהדרת לשיתוף של תמונות  על קשר עם חברים ובני משפחה.

כמה משתמשים בזה? 

בשנת 2014 דווח על למעלה מ-200 מליון משתמשים באינסטגרם בכל רחבי העולם. מה עושים עם אינסטגרם? אינסטגרם מאפשרת למשתמשים בה לצלם תמונות, לערוך אותן באמצעות יישומים שונים ולפרסם אותן ברשתות חברתיות שונות כמו פייסבוק, טוויטר, וכו'. המשתמשים יוצרים לעצמם פרופיל אישי בו הם עורכים ומפרסמים את התמונות והצילומים שלהם ויכולים לעקוב אחר משתמשים אחרים ולהגיב על פרסומים של אחרים. באפליקציה ישנה גם אפשרות לעבד את התמונות באמצעות מסננים גרפיים שונים המשדרגים את חזות התמונות והפוסטים ונותנים להם מראה ייחודי.

חדשות (news):

דף שמרכז את כל החדשות של המשתמש והעדכונים שהוא מקבל על מי אהב את התמונות והסרטונים שפרסם ומי עוקב אחריו. 

שיתוף (share):

דף זה מאפשר למשתמשים לפרסם את התמונות שלהם. ניתן לצלם תמונות חדשות דרך האפליקציה או להשתמש בספריית התמונות הקיימות בטלפון הנייד או במחשב שלנו. 

FEED:

דף הבית של המשתמש בו מוצגים התמונות והסרטונים של האנשים שהוא בוחר לעקוב אחריהם.

3
מושגים שחייבים להכיר 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר?

באותה המידה שהמשתמשים באינסטרגם יכולים ליהנות משיתוף בתמונות וסרטונים שיוצר חיבור וקשר עם חברים ובני משפחה, כך גם הם יכולים לפגוע ולהיפגע משימוש לא נכון באפליקציה. ילדים, בני נוער וגם מבוגרים לא תמיד מודעים לחשיבות השימוש בהגדרות אבטחה ופרטיות ברשת.  בנוסף לעיתים רבות נעשה שימוש בתגובות פוגעניות ומזיקות לאחרים מבלי להבין את משמעות הפרסום ברשת. רצוי ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ על התנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (לחץ כאן להזמנת שיחת יעוץ ראשונית במרכז "הורשת"). 

IN או לא IN?

סנאפצ'ט היא אחת האפליקציות האהובות על ילדים ובני נוער היום.  אנחנו ב"הורשת" חושבים שהם אוהבים את סנאפצ'ט כי היא מאפשרת להם לחיות את הרגע מבלי לדאוג לעתיד או לעבר. הכל כאן ועכשיו וכמו החול בחוף הים, ההודעה תימחק ותישכח עם הגל הבא. 

מה טוב בזה? 

סנאפצ'ט נועדה לאפשר לנו לצלם, לערוך ולשתף אחרים בתמונות וסרטונים מחיינו מבלי להיות מוטרדים ממה יעשה מקבל ההודעות עם התמונות או המסרים שהגיעו אליו. מערכת ההשמדה העצמית של סנאפצ'ט אמורה לאפשר לנו להתבטא באופן חופשי יותר וללא חשש.  כששומרים על כללי בטיחות ופרטיות טובים בסנאפצ'ט ונמנעים מפעילות שיכולה להיות חושפנית או פוגענית כלפינו או כלפי אחרים – אז סנאפצ'ט היא אפליקציה נהדרת לשיתוף של תמונות ומסרים, חיזוק ושמירה על קשרים חברתיים.

מה עושים עם סנאפצ'ט?

סנאפצ'ט מאפשרת למשתמשים בה להחליף ביניהם תמונות, סרטונים, הודעות טקסט וציורים. המשתמשים באפליקציה מספרים שהם נהנים מהשימוש בה בגלל היכולת שלה לצלם, לעבד, להוסיף כיתוב וציור אישי על התמונה ולשגר אותה "ללא חשש" לשולח. כשההודעה מגיעה לאדם אליו נשלחה היא זמינה לצפיה לזמן מוגבל המוגדר על ידי השולח (עד עשר שניות) ולאחר מכן היא נמחקת ממכשיר הטלפון אליו נשלחה. 

ממה כדאי לנו כהורים להיזהר?

באותה המידה בה המשתמשים בסנאפצ'ט נהנים משיתוף תמונות וסרטונים שיוצר חיבור וקשר עם חברים ובני משפחה, כך גם הם יכולים לפגוע ולהיפגע משימוש לא נכון באפליקציה. לאחרונה יצאו מספר כתבות המעידות על יכולתם של ילדים ומביני דבר בתפעול האפליקציה לשמירה ושימוש במידע הנשלח אליהם. אם עובדה זו אכן מדויקת הרי סנאפצ'ט יכולה ליצור אשליה של פרטיות למשתמש כשבפועל אחרים יכולים לעשות בהודעות ובתמונות שימוש פוגעני. חשוב ללמוד היטב את הגדרות הפרטיות והשמירה על בטיחות הילדים ברשת ובמקביל לפנות לקבלת ייעוץ על התנהלות בטוחה ברשת עבור כל בני הבית (לחץ כאן להזמנת שיחת יעוץ ראשונית במרכז "הורשת"). 

סנאפצ'ט

מה זה סנאפצ'ט בכלל? 

סנאפצ'ט (בתרגום חופשי: שיחה חפוזה) היא אפליקציה לשיתוף תמונות וסרטוני וידאו. בסנאפצ'ט אפשר לצלם תמונות, קטעי וידאו, ליצור טקסטים וציורים ולשלוח לאיש קשר או לקבוצה של אנשי קשר. השימוש בסנאפצ'ט חינם וכל אחד יכול להוריד את האפליקציה ולפתוח לעצמו חשבון.  בשונה מאפליקציות אחרות של העברת מסרים בתמונות ובטקסטים, התמונות והמסרים לא נשארים באופן קבוע במכשיר של מקבלי ההודעות אלא נעלמים אחרי מספר שניות שהוגדרו על ידי השולח.  לאחר הזמן המוגדר ההודעה נעלמת מהמכשיר של מקבל ההודעה ומהשרת של סנאפצ'ט. כמה משתמשים בסנאפצ'אט? נכון למחקר שנערך לאחרונה נטען כי בסנאפצ'ט משתמשים כ- 100 מיליון אנשים מדי יום, ומועברות באפליקציה כ- 700 מיליון הודעות סנאפ ביום.

הסיפור שלך (story):

אוסף של תמונות וקטעי וידאו שנשמר ל- 24 שעות והמשתמשים יכולים להפיץ אותו לעוקבים אחריהם או לאפשר לכולם

לצפות בו.  

סקסטינג (sexting):

הודעות בעלות תוכן מיני. השמועה אומרת שזאת היתה הסיבה לפיתוח האפליקציה וכך ניתן לשלוח גם מסרים פרובוקטיביים מבלי לחשוש שיעשה בהם שימוש לא הולם.      

סנאפס (snaps):

תמונות או קטעי וידאו הנשלחים על ידי המשתמשים באפליקציה. השולח קובע את זמן החשיפה אליהם. 

3
מושגים שחייבים להכיר 
facebook
whatsup
twitter
instagram
snapchat
bottom of page